Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

Αυτό σκεφτήκαμε για να γράψουμε ως επικεφαλίδα στο πρώτο άρθρο μας. Είμαστε μια ομάδα μαθητών που δεν ασπαζόμαστε ούτε συμφέροντα ούτε προσπαθούμε να αναδείξουμε πρόσωπα ή να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις. Είμαστε απλοί καθημερινοί μαθητές που προτιμούμε να μείνουμε για αρχή στην ανωνυμία για να μην υπάρξουν αντιδράσεις για ποικίλους λόγους.



Στόχος μας είναι ένας. Να συνεργαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε με τους Ιτιώτες, να διαφημίζουμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε διάφορες εκδηλώσεις καθώς και να ενημερώνουμε καθημερινά είτε από πηγές είτε από άρθρα μας (πολιτικού,κοινωνικού,αθλητικού περιεχομένου). Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε από αυτήν την κίνησή μας είναι κυρίως να φέρουμε στο πλευρό μας τους νέους και να τους περάσουμε τις απόψεις μας. Χρειαζόμαστε τώρα όσο ποτέ μία συνειδητοποιημένη κοινωνία και νεολαίους έξυπνους και χρήσιμους. Πρέπει κάποια στιγμή και οι νεολαίοι να αναλάβουν την ευθύνη τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το μέλλον εξάλλου ανήκει σε εμάς.

Το blog μας ακόμη, θα περιλαμβάνει διάφορες συνεντεύξεις που θα μας δίνουν διάφοροι παράγοντες της πόλης ή και του νομού καθώς και θα συμπεριλαμβάνονται και τοπικά νέα. Επιπροσθέτως το blog μας έχει ως στόχο να συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί στην κοινωνία της Ιτέας αλλά και της Φωκίδας.Θα είμαστε εδώ όποτε μας χρειαστείτε.

Μακροχρόνια ελπίζουμε πως αν το blog μας έχει πέραση στο τόπο μας θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε έναν τύπου σύλλογο ούτως ώστε να δώσουμε και σε άλλους μαθητές ή και ενήλικες ακόμη, κίνητρο να γράψουν άρθρα και να μεταφέρουν εδώ τις δικές τους απόψεις, ιδέες, αντιλήψεις. Είμαστε μια ομάδα η οποία περιέχει άτομα από όλους τους τομείς και θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση από το blog μας για όλα τα δρώμενα.

Το σύμβολό μας ορίσαμε να είναι η πένα που δείχνει τον εκπαιδευτικό μας χαρακτήρα και την ιδιότητά μας καθώς και το μπλοκάκι που δείχνει την δημοσιογραφική μας ικανότητα. Το σύμβολό μας είναι καθαρά επιμέλεια δική μας και οι εικόνες είναι δανεισμένες από το Google Εικόνες.

Τέλος ζητούμε την στήριξή σας για να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι και να ανεβάζουμε ακόμη πιο ποιοτικά άρθρα.Αρχικά σας υπογράφουμε σαν ανώνυμοι αλλά στην πάροδο του καιρού ελπίζουμε να αλλάξει αυτό.Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτές τις λίγες αρχικές γραμμές.Θα επανέλθουμε με νέα άρθρα και θέου θέλοντος να είναι και δικά μας.

4 σχόλια:

Επίκουρος Ιτέας είπε...

Με τις καλύτερες ευχές μου στο νέο ανήσυχο ταξείδι σας. Και μάλιστα ...αργήσατε! Άν δεν έχετε άποψη εσείς, για το πώς θέλετε να είναι ο τόπος σας, ποιός θα έχει; Οι υποψήφιοι ..αναχωρητές;
Μόνο μιά συμβουλή: Ότι θα κάνετε να είναι με πολύ πάθος, χωρίς εμπάθεια, με πολλή σκέψη και χωρίς απερισκεψεία, μα πάνω απ' όλα μην παρασυρθείτε, μην "χρωματισθείτε", μην "ενταχθείτε", μην "επιβληθείτε" και μην "στρατολογηθείτε". Κάντε αυτό το οποίο θέλετε, με τον τρόπο σας, ανεξάρτητοι κι ελεύθεροι. Καλή δύναμη. Μαζί σας για την περίπτωση όπου θα χρειασθείτε φίλους. Επίκουρος

Unknown είπε...

Αγαπητέ Επίκουρε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.Θεωρούμε ότι αυτό που έλειπε στην Ιτέα αλλά και στην Φωκίδα, ήταν η φωνή της Νεολαίας.Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε και αυτή την παράξενη διαδρομή και να αφουγκραστούμε επιτέλους τα προβλήματα της κοινωνίας και να ενημερώσουμε και εμείς από πλευράς μας την κοινωνία αλλά κυρίως τους Νεολαίους.Ζούμε σε μια περίοδο που όλα ανατρέπονται όμως η Νεολαία δεν έχει μάθει ακόμη αυτά τα πράγματα.Η Νεολαία ζει ακόμη σε ένα ροζ μπαλόνι.Αυτό που θέλουμε να της περάσουμε δεν είναι η σκληρή πραγματικότητα αλλά οι λύσεις που οφείλουμε να δώσουμε εμείς σε αυτήν και να την κάνουμε καλύτερη.Στόχο δεν έχουμε ούτε να τρομοκρατήσουμε ούτε να πανικοβάλουμε. Θέλουμε να συνεισφέρουμε και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο.

Ευχαριστούμε και πάλι.
Η ομάδα της ΝΕΟλαία Ιτέας.

Μαδούρα Γιώτα είπε...

Καλό ταξίδι!
Σας εύχομαι να είναι γεμάτο εκπλήξεις, εναλλαγές, φουρτούνες και μπουνάτσες, ήλιο και συννεφιές, γέλια και δάκρυα, πάθος, έμπνευση, οράματα, όνειρα...με λίγα λόγια τόσο ζωντανό και ενδιαφέρον όσο η ίδια η ζωή!
Η Βιβλιοθήκη της Ιτέας θα είναι κοντά σας (αν το θέλετε) και περιμένουμε τις προτάσεις σας για να κάνουμε πράγματα μαζί.
Χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτή σας την απόφαση.

Φιλικά
Γιώτα Μαδούρα
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Ιτέας

Unknown είπε...

Κυρία Μαδούρα.Πραγματικά μας δίνουν μεγάλη δύναμη τα λόγια σας.Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.Έχουμε κατά νου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να σας κάνουμε μία επίσκεψη και να οργανώσουμε μαζί κάποιες εκδηλώσεις που σκεφτόμαστε να κάνουμε (εθελοντικού,κοινωνικού,πολιτιστικού τομέα).Ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί σας στο μέλλον.

Η ομάδα της ΝΕΟλαία Ιτέας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *