Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ





Ασπασία Π. Μανδρέκα 
Βουλευτής Νομού Φωκίδας 
Γραφείο Τύπου Άμφισσα, 8 Ιουνίου 2013.


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Η Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ασπασία Μανδρέκα, με αφορμή την Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, σχετικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει, στα πλαίσια της άσκησης των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Είναι προφανές ότι η κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, με τα όποια θετικά αποτελέσματα έχει αυτή για τον τόπο, ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό ακριβώς υποδηλώνει η εκ μέρους του ανάγκη έκδοσης της Ανακοίνωσής του εναντίον μου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαλέξει τον εύκολο και βολικό ρόλο της ανεύθυνης αντιπολίτευσης, ακολουθεί το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και υπόσχεται, χωρίς κανένα κόστος, «χαμένους παραδείσους». Παράλληλα, έχει κάνει σημαία του την καταστροφολογία υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια για την ανάκαμψη της πατρίδας αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.
Και το τραγικότερο όλων είναι ότι στοχεύει να δικαιωθεί μέσα από την καταστροφολογία αυτή!


Ας μη γελιόμαστε. Κοροϊδία είναι οι μαγικές συνταγές που υπόσχεται για να ξεπεράσουμε «δήθεν» την κρίση.
Εύκολες λύσεις, όμως, δεν υπάρχουν και αυτό το γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας μάς πει ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα βρει τα χρήματα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και ποιό «μαγικό ραβδί» θα χρησιμοποιήσει αυτός.


Η υποκρισία του δεν έχει όρια όταν λέει «μέσα στο ευρώ αλλά εκτός μνημονίου», υιοθετώντας ουσιαστικά λογικές χρεοκοπίας της χώρας.
Όλοι θυμούνται ότι πανηγύριζε όταν ο Κύπρος είπε αρχικά «όχι» στο Eurogroup και μάς έλεγε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Πολύ γρήγορα, όμως, «κατάπιε τη γλώσσα του» όταν οι Κύπριοι είδαν τον μονόδρομο και αποδείχθηκε πόσο δύσκολη θα ήταν η τύχη του Ελληνισμού αν η απόφασή τους ήταν διαφορετική. 


Κατέστη προφανές, ότι ως κόμμα, υπέστη στρατηγική ήττα στην πολιτική διαχείριση της Κυπριακής κρίσης.
Από την άλλη, οι εσωκομματικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται στην επιφάνεια καθημερινά. Κάθε συνιστώσα του και άλλη άποψη. Όλα αυτά, όμως, δεν κρύβονται. Ο κόσμος τα ξέρει, τα βλέπει!


Ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει μπροστά στα μάτια όλων μας, αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει ως κίνδυνο η νεοδημαγωγική αντίληψη αντιμετώπισης μεγάλων και δισεπίλυτων προβλημάτων. Η άρνηση της πραγματικότητας, δηλαδή, και η αυταπάτη ότι η μονίμως επαναλαμβανόμενη «καταγγελία» αποτελεί διέξοδο, την ώρα που οι άνθρωποι αναμένουν πραγματικές λύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο, θα ανακαλύψει σιγά - σιγά, ότι η ψευδοεπαναστατική μέθη δεν αποτελεί δύναμη της ιστορίας.


Μόνο μέσα από το πύρινο μέτωπο της αναμέτρησης με την πραγματικότητα και τα προβλήματά της μπορούν να προκύψουν λύσεις.
Έχουμε μπροστά μας μία εθνική προσπάθεια για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.


Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη δίπλα σε όλους όσοι πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να σωθεί. Να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω.
Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού.

Θα συνεχίσω στο δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης.

Πρώτιστο μέλημά μου, αποτελεί η υποχρέωση μου να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μού έδειξαν οι συμπατριώτες μου και να ανταποκριθώ όσο πιο αποτελεσματικά επιτρέπουν οι συνθήκες στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.


Η δράση μου είναι γνωστή. Χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και τυμπανοκρουσίες κάνω το καθήκον μου. Και έχουμε καλά αποτελέσματα. Αποτελέσματα που προφανώς δεν ανέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να μην καταφέρουμε τίποτα, να έχουν όλα ισοπεδωθεί. Αλλά δεν τού κάναμε το χατήρι! Ότι πετυχαίνουμε για τον τόπο, εξάλλου, είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες.


Η Ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία, την πιο τρανή επιβεβαίωση για την ορθή δράση μας και για την αποτελεσματικότητά μας.

Λυπάμαι που διαψεύδονται οι επιθυμίες τους και τα σχέδια τους για την καταστροφή των πάντων στο Νομό.

Έχω, δε, να τους πω ότι όποιος αγαπά πραγματικά τον τόπο του δεν προσπαθεί να δικαιωθεί ποντάροντας στις αποτυχίες των άλλων, αλλά επιβραβεύει τις επιτυχίες και φροντίζει κι αυτός για το καλύτερο.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπατριώτες μου ότι είμαι δίπλα τους. Θα εξακολουθήσω να στέκομαι με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, της Φωκίδας μας, και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυσή τους.

1 σχόλιο:

Σκιώδης Ιτεώτης είπε...

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας και στο δημόσιο βήμα σας! Ως το "νέον αίμα" έχετε ύψιστη ευθύνη αλλά και καθήκον να μεταλαμπαδεύσετε την ΕΛΠΙΔΑ μέσα στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η πατρίδα αλλά και ο δικός μας τόπος. Πέραν των ευχών αφήνω ως συνέχεια ένα σχόλιο/ΆΡΘΡΟ μου στην εν λόγω ανάρτηση σας και στο δελτίο τύπου της β(ο)υλευτού μας η οποία προκαλεί αμετανόητα την νοημοσήνη μας αλλά και την αγωνία μας ! Μετά την αυτοκτονία της συμπολίτησας μας το λίγοτερο αλλά και το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο ολετήρας Άσπα θα ήταν να βγάλει κατα το κοινώς λεγόμενο... τον "σκασμό".
Αφιερώνω το κάτωθι σχόλιο/ΆΡΘΡΟ στην μία/έναν εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας της πατριώτησας μας.
==============================
SUCCESS STORY...ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ

Εξέλιξη Δημοσίου Χρέους :

31/03/2010 = 310,50 ΔΙΣ
31/03/2013 = 309,00 ΔΙΣ (χωρίς τις εγγυήσεις των τραπεζών 233 ΔΙΣ)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήτοι, SUCCESS STORY = 1,5 ΔΙΣ

Και κατά κεφαλήν Success Story :
1,5 ΔΙΣ / 5.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ = 300.000 ευρώ ανά αυτόχειρα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ι :
Το Success Story των Μνημονίων παράγει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 300.000 ευρώ ανά αυτόχειρα.

Από την αναγωγή του στοιχείου αυτού στο πρότυπο του δημοσιονομικού στόχου της Γερμανίας, ήτοι σχέση Δημοσίου Χρέους / ΑΕΠ = 75%, προκύπτει το εξής :
Ελληνικό ΑΕΠ = 175 ΔΙΣ,
Δημοσιονομικός Στόχος Δ. ΧΡΕΟΥΣ / ΑΕΠ = 75%,
ήτοι στόχος Δημοσίου Χρέους = 131,25 ΔΙΣ.

Άρα, η δημοσιονομική εξυγίανση κατά το γερμανικό πρότυπο, απαιτεί μείωση χρέους ως εξής :
309,00 ΔΙΣ – 131,25 ΔΙΣ = 177,75 ΔΙΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΙΙ
Για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου Δ. ΧΡΕΟΥΣ / ΑΕΠ = 75%, απαιτείται περαιτέρω μείωση χρέους κατά 177,75 ΔΙΣ, ήτοι :
177,75 ΔΙΣ / 300.000 ευρώ = 592.500 ακόμη αυτοκτονίες.

Και αν οι 592.500 υπολοιπόμενοι αυτόχειρες είναι συνταξιούχοι,
τότε το δημοσιονομικό όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού λύνεται αυτόματα και το ασφαλιστικό και αυξάνεται το πρωτογεννές πλεόνασμα, αφού ο προϋπολογισμός θα ελαφρυνθεί από τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Είναι δυνατόν να μη θέλουμε να καταλάβουμε ένα τόσο απλό ζήτημα ;;;
Και να διαμαρτυρόμαστε για τις μόλις 5.000 αυτοκτονίες, όταν ο δημοσιονομικός στόχος της ΤΡΟΪΚΑ απαιτούσε συνολικά 597.500 ;;;
Ούτε στο 1% του στόχου δεν είμαστε ακόμη !!!

Για την αποτύπωση Σκιώδης Ιτεώτης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *