Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ~ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξελίχθηκε χθες βράδυ στο Δυτικό συνοικισμό η εκδήλωση μήνης της Αλώσεως της Πόλης και της Ποντιακής γενοκτονίας.Υπήρξε μεγάλη προσέλευση και η βραδιά κύλησε πολύ καλά.Ο πρόεδρος του Μικρασιατικού συλλόγου Ιτέας στον χαιρετισμό του, τόνισε ιδιαίτερα πως ήταν πρέπων ο σύλλογος
να αναλάβει την εκδήλωση μιας και δεν υπάρχει κάποιος Ποντιακός σύλλογος στην Ιτέα.Ακόμη εξήγησε το πόσο σημαντική ήταν οι Πόντιοι για όλο τον πολιτισμό μας και ανέφερε επιπροσθέτως και κάποια κύρια Ιστορικά γεγονότα.


Έπειτα η βραδιά κύλησε με χορό και τραγούδια από τον Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό Όμιλο Ιτέας «Χοροστάσι» ,τον χορευτικό σύλλογο Ποντίων Λιβαδειάς «Ευκλείδης» και τον Χορευτικό Όμιλο Άμφισσας του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας.Τα μέλη του Μικρασιατικού συλλόγου, παρείχαν επίσης και χειροποίητα δικά τους εδέσματα.

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες στην πόλη μας γιατί αυτές είναι οι ταυτότητά μας.Ο πολιτισμός είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που αφήνει ο άνθρωπος πίσω του και εμείς οι επόμενες γενιές οφείλουμε μία τέτοια κληρονομιά να την αναδεικνύουμε όχι μόνο για να την θυμόμαστε αλλά για να διδασκόμαστε από αυτή και λάθη που κάναμε να μην τα επαναλάβουμε ξανά.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σύλλογο και καλό αγώνα σε αυτό το έργο που επιτελούν για να μας διδάσκουν κάθε τόσο την χρησιμότητα του πολιτισμού και πόσο χρειάζεται να τον αξιοποιούμε στις μέρες μας.

Επειδή δυστυχώς η φωτογραφική μας δεν έβγαλε πολύ καλές φωτογραφίες, δανειστήκαμε μερικές από το Facebook από το profile του Συλλόγου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *