Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ : ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε ευχάριστο κλίμα προ των απεργιών, τελέστηκε ο ετήσιος αγιασμός των σχολείων της Ιτέας.Οι καθηγητές, δάσκαλοι, αιδεσιμότατοι και τοπική αρχή, ευχήθηκαν στους μαθητές καλή επιτυχία και καλή σχολική χρονιά.

Οι καθηγητές εξήγησαν και προειδοποίησαν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το πρώτο πενθήμερο 16-21 Σεπτεμβρίου.

Παρακάτω παραθέτεται και το μήνυμα του Περιφεριάρχου Κλέαρχου Περγαντά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ          
Λαμία 10-9-2013
Προς : Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Το ξεκίνημα κάθε νέας μαθητικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για μαθητές, γονείς, δάσκαλους και καθηγητές. Σηματοδοτεί μια διαδρομή πλούσια σε εμπειρίες, γόνιμη σε γνώση, δημιουργική σε στόχους και προσδοκίες.
Όπως κάθε χρόνο, και η φετινή χρονιά, φέρνει στο προσκήνιο όλες τις προκλήσεις της μεταβατικής και δύσκολης εποχής που ζούμε. Προκλήσεις σύνθετες, που τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να τις αντιμετωπίσουν επικεντρώνοντας στο να οικοδομηθεί καλύτερο σχολείο, πιο ουσιαστική παιδεία, θεμελιακές αξίες, βαθύτερες κοινωνικές αρχές.
Κάθε σχολική χρονιά είναι ένας νέος δυναμικός δρόμος, ένας δρόμος με σκοπό να διαμορφώσει μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Κάθε χρόνος οικοδομεί τα θεμέλια για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να γίνει σύγχρονη, υγιής, με κριτική σκέψη, με άποψη, με συλλογικότητα.
Σήμερα, πιο πολύ από άλλες φορές, έχουμε ανάγκη, να αντιληφθούμε το σχολείο σαν αφετηρία για να φτιάξουν οι νέες γενιές έναν κόσμο με ανθρώπινο πρόσωπο, για να αλλάξουν ότι χρειάζεται να αλλαχθεί, για να προχωρήσουν σταθερά και να πετύχουν περισσότερα και καλύτερα για τον τόπο μας και την κοινωνία.
Σήμερα έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ένα ξεκίνημα πιο αισιόδοξο, πιο δημιουργικό, πιο γόνιμο. Γι΄αυτό το ξεκίνημα, γι΄αυτή τη σχολική χρονιά εύχομαι σε όλους – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – καλή αρχή, με δύναμη και υγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *