Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ημερίδα «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία» - Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας


Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το  Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Φωκίδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» και
το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους με τίτλο «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.00 – 14.00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι μέσα από τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους εφήβους να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας καλής και δημιουργικής επικοινωνίας ως αντίδοτο ενάντια στη βία και το σχολικό εκφοβισμό.

Η σχολική κοινότητα το τελευταίο διάστημα, και λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που περνά η χώρα μας, είναι αποδέκτης πλήθους παραγόντων που καθορίζουν τη ταυτότητα της και τη συνδέουν με τη κοινωνική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που είναι σκληρή, δύσκολη και αρκετά βίαιη. Απόρροια όλου αυτού είναι οι άνθρωποι να απομακρύνονται, οι κοινωνικοί δεσμοί να χαλαρώνουν και η επικοινωνία να καταστρέφεται. Φαινόμενα όπως η βία και ο σχολικός εκφοβισμός γίνονται έντονα. Για την αντιμετώπιση τους όμως απαιτείται μια προσέγγιση που θα εξασφαλίζει όχι μόνο τη συμπτωματική αντιμετώπιση τους, αλλά θα αναζητά τα αίτια πίσω από τα συμπτώματα.

Με τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα θα συμβάλλετε σημαντικά προκειμένου να ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣΠΊΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής  αποστείλετε το παρακάτω Δελτίο Συμμετοχής που θα βρείτε έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 μέσω e-mail ή fax στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας:  Fax.: 2265022600, E- mail: omadaergou.fok@gmail. com.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα           
2265022924 και 2265023222email:omadaergou.fok@gmail.com


Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδαwww.ekpse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *