Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη - Ομολόγησε ο δράστης

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.



Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) βρίσκονταν με την παρέα του στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, που ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τη Νίκαια και στο Σταθμό Λαρίσης. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. 

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ομάδα ατόμων με μαύρες μπλούζες και του επιτέθηκαν.
Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο, διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, σταμάτησε και τότε ο οδηγός βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Νωρίτερα, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 17:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Τι λέει ο πατέρας του θύματος για τα γεγονότα

Ο πατέρας του θύματος, πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με έντονη δράση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δήλωσε ότι τού είπαν πως ο γιος του με κανα - δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες». 

Σημείωσε, ακόμη, πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του από την καφετέρια, τον κυνήγησαν και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος. 

Σύμφωνα με τον πατέρα του του 34χρονου, ξαφνικά είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα στην Π.Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στη καρδιά τον 34χρονο. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα». 

Ο πατέρας του 34χρονου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος, ο γιος του υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη. 

Κατήγγειλε, ακόμη, πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση τη πληροφόρηση που έχει, και αναφέρθηκε σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας πως όταν η κοπέλα του γιου του, τούς ζήτησε να βοηθήσουν τα παιδιά γιατί τα κυνηγάνε, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τής απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. 

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο, ενώ άτομο που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες και πως όταν αποχωρούσε είδε μια κοπέλα να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον», δείχνοντας τον δράστη, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.

Ο 45χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.

Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *