Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ EUROBASKET

Ας κάνουμε μία περίληψη των 5 πρώτων ημερών. Πήγαμε χωρίς play maker (Καλάθη – Κατσίβελη) και προσπαθήσαμε να φορέσουμε τα παπούτσια των 2 combo guard Σλούκας- Ζήσης. Στο σύγχρονο μπάσκετ πολύ μεγάλη σημασία έχει το scouting. Εδώ το scouting διάβασε λάθος παιχνίδια, δηλαδή Ρωσία- Τουρκία. Η Ρωσία ήταν η χειρότερη ομάδα που εμφάνισε ποτέ και πιστέψτε με παρακολουθώ από το 1978 όλες τις εθνικές.


Δεύτερο λάθος η εκτίμηση στον τραυματισμό του Σπανούλη. Με την Ιταλία παίζει 0 λεπτά και με την Φιλανδία 32. Αυτό δείχνει έλλειψη πραγματικών πλάνων.

Τρίτον και βασικότερο, όταν ξέρεις τις ελλείψεις σου δεν λες ότι πας για μετάλλιο. Πρώτα περνάς στους 8 και μετά συζητάς γι αυτό. Σε αυτήν την διοργάνωση το βασικό, το καίριο, το σημαντικό ήταν η 5άδα. Για να πας στο παγκόσμιο το 2014 που είναι μια τεράστια διοργάνωση που γίνεται στην Ισπανία. Υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας και χάσαμε τον στόχο μας. Ο Τρικέρι δεν μπορεί να κριθεί αρνητικά. Είναι στην Ελλάδα μόνο 60 μέρες. Δεν μπορείς να μάθεις ένα λαό και να τον κατανοήσεις σε 60 μέρες. Ένα παράδειγμα για τους μυημένους του μπάσκετ: Ο Γιαννάκης όταν πήγε στην Κίνα απέτυχε παταγωδώς όμως μπορεί να μην φταίει ο ίδιος γιατί άλλοι να μην του έδωσαν το κατάλληλο υλικό να δουλέψει. Τα γρήγορα συμπεράσματα δεν βοηθούν.

Ειρήσθω εν παρόδω, του χρόνου στο πρωτάθλημα που γίνεται στην Ισπανία ΔΕΝ θα παίξουν η Τουρκία, η 2η στον κόσμο το 2010, η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία χώρες που είναι μεγάλες δυνάμεις στις ηπείρους τους.

Υπομονή τα καλύτερα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *